fbpx

Vivacom купува още четири компании

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Vivacom купува още четири компании в сферата на интернет услугите и телевизията, сочи съобщение за предстояща концентрация до Комисията за защита на конкуренцията

Телекомът иска да придобие пряк едноличен контрол над „Нетуоркс-България“ ЕООД, „ТВН Дистрибуция България ЕООД“, „Телко Инфраструктури“ ЕООД и непряк контрол върху „Онлайн Директ“ ЕООД. И четирите компании са свързани помежду си. Едноличен собственик на капитала на първите три е Свилен Максимов, докато собственик на капитала на „Онлайн Директ“ е „Нетуоркс-България“, сочи справка в Търговския регистър. „Нетуоркс-България“, чието седалище се намира в град Русе, е един от най-големите доставчици на интернет и телевизия в Северна България, докато „Онлайн Директ“ оперира като доставчик на интернет в София, пише Expert.bg

Новината идва след като в края на парил тази година Vivacom (търговската марка на БТК) финализира придобиването на 100% от капитала на доставчиците на фиксиран интернет и телевизия Net1, ComNet Sofia и N3.

Новите четири компании, които ще станат част от портфолиото на Vivacom, ако регулаторът даде зелена светлина, се занимават с доставка на фиксиран интернет и кабелна телевизия, създаване и излъчване на телевизионни програми и изграждане на мрежи.

Предмет на дейност на „Нетуоркс“ е доставка на информационни услуги по собствена или наета кабелна мрежа (фиксиран интернет и платена телевизия). − Дейността на „Онлайн Директ“ представлява предоставяне на фиксиран интернет и платена телевизия. Основната дейност на „ТВН Дистрибуция“ е създаване и излъчване на телевизионни програми. Дейността на Телко Инфраструктури е строителство на преносни и разпределителни електрически и далекосъобщителни мрежи.

Vivacom е собственост на компанията United Group. Групата притежава у нас „Нова Броудкастинг Груп“, която включва 10 телевизионни канала, включително националната „Нова телевизия“, четири радиостанции и най-голямата онлайн платформа у нас „Нетинфо”. В началото на годината стана ясно, че компанията е постигнала споразумение за придобиването и на вестникарската група „Телеграф”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *