fbpx

Toyota измисли как да се бори с крадците на катализатори

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Компанията инвестира 1,4 млн. долара в специална технология.

Кражбата на катализаторите от автомобилите е един от най-новите проблеми, с които се сблъсква автомобилната индустрия. Сред сериозно потърпевшите от него е компанията Toyota, чийто автомобили са основен обект на подобни посегателства.

Японският производител намери начин за справянето с кражбите на катализаторите, които са много търсени заради наличието на скъпоценни метали в тях. Новата услуга за защита засега ще действа само на територията на Великобритания, но в Toyota смятат постепенно да я разпространят по света.Компанията ще инвестира около милион британски лири (1,4 млн. щатски долара) в скрита маркировка на катализаторите на повече от 100 000 автомобила от марката. Това ще помогне на полицията за проследяванатето на крадците. Новата услуга ще бъде напълно безплатна и ще се предлага за по-старите модели на Toyota.

Що се отнася до новите автомобили на Toyota и Lexus, при тях конструкцията на катализатора е различна и съответно те много по-рядко стават обект на посегателство от страна на престъпниците.За осигуряване на новата защита японският производител работи с местната компания Smartwater, която произвежда и поставя одобрено от полицията „невидимо“ маркиране. Първата партида от комплекти за проследяване е от 50 000 бройки, а други 20 000 вече са предадени на полицейските управления. Някои от старите „Тойоти“ вероятно отсъстват в базата данни на компанията и органите на реда ще имат грижата да се свържат с техните собственици и да маркират автомобилите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *