fbpx

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Докато Apple представи това като „подобрение“ за по-добра съвместимост, големите производители на смартфони с Android изразиха мнението си.

Samsung, основният конкурент на Apple за смартфони, беше особено остър в коментарите си. Компанията отбеляза, че преходът към USB-C не е толкова заслуга на Apple, колкото необходимост, тъй като ЕС изисква всички смартфони да използват този стандарт от 2024 г.

OnePlus, друга популярна марка смартфони с Android, също се присъедини към троленето по посока Apple. От компанията подчертаха, че използват USB-C от дълго време и се готвят да пуснат първия си сгъваем смартфон тази есен.

Този епизод показва как конкуренцията между Apple и производителите на устройства с Android става все по-интензивна. Докато екипът на Купертино се опитва да представи своите решения като иновативни, други компании не пропускат шанса да посочат изоставането им.

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.