Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Samsung представи своя първи „виртуален човек“ – Neon по време на изложението CES 2020 в Лас Вегас. Това е дигитален аватар, който се генерира изцяло от компютър, като може да има собствен характер, да показва емоции и да развива собствен интелект и умения.

Samsung казва, че Neon не е гласов асистент или интерфейс за интернет. „Това е просто приятел“, казва компанията в сайта на Neon. Също така потребителите няма да се обръщат към него с името „Neon“, а ще използват човешко име, с което е кръстен даденият персонаж.

Виртуалният човек ще може да говори на множество езици и да извършва множество дейности. От развиване на нови умения, до помощ в проекти и т.н. Компанията има амбициозна цел да създаде „още един вид“ към разнообразието от видове на Земята, казва Пранав Мистри, изпълнителен директор на Neon, цитиран от DigitalTrends.

В момента персонажите на Neon имат сравнително скромни възможности. Амбицията на Samsung е с течение на времето „неоните“ да могат да се справят с много по-сложни предизвикателства. Компанията прогнозира бъдеще, в което „неони“ ще могат да са телевизионни водещи, говорители на компании и дори кинозвезди. Също така ще запазят и ролята си да са помощник и приятел на хората.

Neon ще се обособи като дъщерна компания на Samsung. С течение на времето тя планира да предлага лицензи и абонаменти за използването на „неони“ за споменатите вече дейности, както и за нови възможности, които виртуалните хора ще развиват.

За сега компанията не дава особено много подробности за това как работи технологията. Тя казва, че в основата ѝ е софтуерът Core R3, който създава аватарите. Те могат да работят и реагират в реално време, а информацията е криптирана и защитена с най-новите технологии.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК