Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Още малко ще е студено. От понеделник – пълен обрат на времето! Очакваме силни ветрове и по-топло време. Това написаха в социалната мрежа Фейсбук от Meteo Balkans.

Според синоптиците от НИМХ в неделя ще преобладава слънчево време, преди обяд на места в равнините с намалена видимост. След обяд от запад ще започне увеличение на облачността, средна и висока. Вятърът от юг-югозапад ще се усили и ще е до умерен. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°, а дневните ще се повишават и в повечето места максималните ще бъдат между 13° и 18°, по Черноморието – от 8° до 12°.

В понеделник ще продължи да духа умерен, в източните райони и северно от планините и временно силен вятър от юг-югозапад. Затоплянето ще продължи и максималните температури ще бъдат между 16° и 21°, а минималните между 4° и 9°. Над цялата страна облачността ще се увеличи и вплътни и до вечерта в Западна България ще започнат валежи от дъжд.

Във вторник и сряда, под влияние на преминаващ средиземноморски циклон, валежи от дъжд ще има в цялата страна, на места в Рило-Родопската област ще са значителни по количество. Вятърът ще се ориентира от северозапад и температурите ще се понижат. В четвъртък вятърът ще отслабне. В повечето райони валежите временно ще спрат, а облачността ще се разкъса. В края на периода отново на места ще превали дъжд. Вятърът от север-северозапад ще се усили и ще започне да нахлува студен въздух.