fbpx

Instagram променя алгоритъма си

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Instagram променя начина, по който показва съдържанието, след като беше обвинен в потискане на пропалестинските послания по време на конфликта в Газа. Приложението е приоритизирало оригиналното съдържание в своята функция „истории“ пред споделени повторно публикации. След промяната вече ще им еднакво третиране, се казва в съобщението. От платформата определят това като неволен страничен ефект, а не опит за цензура на някаква конкретна гледна точка.

Настоящата система обаче оказа по-голямо въздействие от очакваното върху някои видове постове. По време на неотдавнашния конфликт в Газа платформите за социални медии бяха широко използвани за разпространение на съобщения за подкрепа от двете страни.

Много пропалестински послания бяха сред широко разпространените – което означава, че те биха получили по-малка популярност от оригиналните постове при сегашната система.

В Instagram се наблюдава увеличаване на броя на хората, които преразделят публикации като цяло, каза платформата. Говорителката на Instagram каза също, че компанията е виждала този проблем в продължение на дълъг период от време и това не е единствена реакция на скорошния спор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *