COVID-19 и в Добрич, заразените вече са 127

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Днес са изследвани 129 проби за коронавирус в четирите лаборатории – ВМА, Националната референтна, Стара Загора и Варна.

17 са новопотвърдените проби през днешния ден. Така общият брой на установените случаи в България става 127. От тях има и трима души, които са починали.

Положителни резултати има в София – шест в Националния център и седем във ВМА, както и 4 положителни проби във Варна. И четирите лица са контактни на вече установени пациенти и са от Добрич. Така към картата със заразата се прибавя и 10-тия областен център в България.

Установените пациенти са в добро състояние. Има само един в тежко към критично състояние – това е интубирания пациент в „Пирогов“. Потвърдена е и положителната проба на пациента беглец, който пиян полицията го откри на Централна гара.

Една добра новина съобщи и шефа на Оперативния щаб Венцислав Мутафчийски – утре ще бъде изписана една пациентка от ВМА, която вече е дала две поредни отрицателни проби за коронавирус. Бързият тест е показал, че в кръвта й има антитела, т.е. тя е прекарала болестта. Пациентката може да се счита за излекувана. Други двама пациенти във ВМА все още са с положителни проби и не могат да бъдат изписани.

На брифинга бяха обявени и нови мерки за ограничаване на движението най-вече на възрастните хора.

Оставете коментар: