Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Късно снощи Apple проведе едно от най-големите си събития за годината, където официално ни запозна с новия iOS 17.

Операционната система ще се появи в смартфоните по света тази есен, а до тогава всеки желаещ ще може да се възползва от бета версиите, които ще запознат да се появяват в следващите месеци.

По време на събитието се запознахме с няколко основни новости в софтуера, включващи функции като „Жива гласова поща“. Това ще ви позволи да прочитате директно това, което отсрещната страна казва, за да прецените дали има нужда да приемете обаждането или да пропуснете.

Нова функция с името Contact Posters също ще бъде налична като това ще ви позволи да избирате снимка, Memoji или калиграфски текст, който да се използва при избиране на контакта или негово позвъняване. Тези стилистични промени ще се използват и при NameDrop, функция, която ви позволява да доближите своя смартфон до друго устройство на Apple и да размените контакти с други хора.

FaceTime вече има възможността да получавате аудио или видео съобщения, когато търсеният от вас номер не е наличен. Функцията за видеоразговори вече ще се поддържа и на Apple TV. Подобрения има и при аутокорект, който вече използва изкуствен интелект.

Налична е и нова функция StandBy, която ви позволява да използвате заключения си смартфон в пейзажен режим и да поставяте различни уиджети или известия на екрана. Apple Maps вече получава функция за офлайн ползване, докато Siri вече не се нуждае от фразата “Hey, Siri” за включване, а единствено от “Siri”.

Източник: Факти.бг

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.