Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Apple подготвя мащабна актуализация за платформата iOS, която е в основата на iPhone. Компанията има амбицията това да е най-големият ъпдейт на системата от години, съобщава Bloomberg.

Макар Apple да пази в тайна конкретните си планове, според източниците на Bloomberg iOS 18 ще постави фокус върху изкуствения интелект. Амбицията е да се промени начинът, по който потребителите взаимодействат с устройството.

Същевременно компанията иска да представи възможно най-гладко работещата платформа с минимални бъгове. iOS 18 ще е основен фокус за догодина, тъй като не се очаква iPhone 16 да предлага големи новости спрямо настоящия модел.

Източниците твърдят, че Apple експериментира с изкуствен интелект в няколко сфери, включително генеративен алгоритъм, който да създава текст, изображения и музика. Гласовият асистент Siri ще е сред първите, които ще се възползват от технологията, за да може да води още по-задълбочени и прецизни разговори. Apple обмисля и варианти да внедри AI в приложенията си, например Messages, за да позволи на потребителите по-бързо и лесно да подготвят отговори и да имат още по-персонализирано изживяване.

Вероятно ще има и промени в дизайна на интерфейса. Наскоро Apple е спряла разработката на нови функции iOS 18 за около седмица, за да се концентрира върху отстраняването на бъгове. Времето е било използвано и за преосмисляне на функциите и целите на платформата. Очаква се тя да се появи по график през септември 2024 г., така че все още има доста време за взимане на решения и реализирането им.

За още ни последвайте в Гугъл Новини, като кликнете върху този текст! Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.