Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Задържаха хероин за над 1,430 000 лв. на ГКПП ГКПП „Дунав мост“-Русе, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници“.

В Окръжна прокуратура-Русе е образувано досъдебно производство за опит за контрабандно пренасяне през ГКПП „Дунав мост“ на високорисковото наркотично вещество хероин, съобщиха на брифинг, даден от Георги Георгиев – окръжен прокурор на Окръжна прокуратура-Русе, Володя Петров – директор на ТД „Дунавска“ към Агенция „Митници“ и Пламен Петков – наблюдаващ прокурор.

Около 14:00 часа на 11 декември, митническите служители по метода за анализ на риска отклонили за щателна митническа проверка изходящ лек автомобил Фолксваген „Туаран“ с българска регистрация, управляван от 35-годишен български гражданин от Търговище.

При проверката били установени 71 пакета с наркотично вещество, укрити във фабрични кухини, разположени под предните седалки и покрити със специално изработени оловни капаци със заключващи механизми.

Общото тегло на наркотика възлиза на 35, 877 кг., а стойността му възлиза на 1 435 080 лева. Водачът на автомобила е задържан, а наркотичното вещество е иззето.

Привлечен е в качеството на обвиняем за това престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години и глоба от 200 000 до 300 000 лева, като е възможно да се наложи и конфискация на имуществото.

С постановление на Окръжна прокуратура е задържан под стража за срок до 72 часа. До момента той е осъждан общо три пъти за други престъпления.

Разследването се извършва от разследващи митнически инспектори при ТД „Дунавска“ на Агенция „Митници“, под наблюдението на Окръжна прокуратура.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК