Не бъдете безразлични! Споделете новината:

В горещите летни месеци е необходимо да имате климатик в къщата. Затова през лятото много от нас избират да пуснат климатика, за да се разхладят. Въпреки това, като се има предвид, че цената на електроенергията е доста висока, има и други начини, които да ви помогнат да се справите с жегите! Ето няколко изключително полезни трика за всеки.

Най-добрите начини да охладите дома си без климатик
Едва сме в началото на лятото, но температурите вече са доста високи. Ако нямате климатик и къщата ви изглежда като пещ, не се притеснявайте, защото има много ефективни трикове за охлаждане и без климатик. Тези методи за охлаждане на помещението са прости, бързи и достъпни за всеки.

Вентилатор за лед и сол
Това е един от най-простите и ефективни трикове за охлаждане на къщата без климатик. Ако имате вентилатор, не се притеснявайте, че нямате климатик! Поставете метална купа с лед и едра сол точно пред вентилатора, насочвайки въздуха директно в стаята. Влагата, отделена от леда, ще направи стаята много по-хладна.

Контролирайте топлината и светлината
През прозорците влизат топлина и светлина. Отварянето на прозореца през нощта охлажда стаята. През деня искате да държите възможно най-много топлина навън. Затъмняването на дома ви със завеси или щори може да помогне за регулиране на вътрешната температура. Ако пътувате, затворете прозорците, преди да излезете от вкъщи.

Използвайте LED крушки
LED крушките са най-добри за пестене на електроенергия. В допълнение, те отделят много по-малко топлина от халогенните лампи, когато светят. Ето, каква е двойната причина да заложите на тях!
Във всеки случай трябва да намалите използването на изкуствена светлина до минимум през лятото. Уреди, които можете да избягвате да използвате през деня, като съдомиялна или пералня е по-добре да използвате през нощта.

Изключете електронните си устройства
Телевизорите, DVD плейърите и дори зарядните за iPad излъчват голямо количество топлина. Изключете всичко от контакта преди лягане. Намаляването, дори на най-малкия източник на топлина може да направи голяма разлика и да помогне за охлаждането на дома ви.

Използвайте листове от естествени влакна
Естествените влакна като памук или лен имат по-рехава тъкан от синтетичните материали. Това означава, че те позволяват на въздуха и влагата да се отдалечат от тялото ви и да ви охладят. Ако матракът ви е горещ, изберете охлаждащ матрак за летните месеци. Той може да ви помогне да подобрите дишането на матрака и съответно температурата в помещението.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК