Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Жена от щата Илинойс е родила собствените си внуци – близначета, защото дъщеря й останала безплодна заради цервикален рак на 23 години, съобщи в „Мирър“, предава БТА.

Когато се разболяла Микаела Гъмп-Джонсън вече имала тригодишно момченце, но искала още едно дете. Тя обаче била подложена на хистериектомия (отстраняване на матката), химиотерапия и лъчетерапия.

Микаела решила да замрази ембриони преди лечението, но съзнавала, че никога няма да може да плати на сурогатна майка. Тогава майка й Шийла предложила тя да износи децата.

Медицинските показатели позволили 43-годишната Шийла да стане сурогатна майка. Десет дена след имплантирането на ембрионите тестът за бременност бил положителен. Наложило се обаче да пие лекарства, защото развила гестационен диабет и тромб.

Бебетата са момченце и момиченце. Те са се родили през 36-ата седмица на бременността. Момченцето тежало 2,2 кг, а момиченцето 1,8 кг. Сега те са на годинка и са здрави.

Микаела се притеснявала, че емоционалната й връзка с бебетата ще бъде затруднена, защото не ги е износила, но не е имала подобни проблеми.

Шийла има три деца. Другите две са на 11 и 14 години.