Не бъдете безразлични! Споделете новината:

40 лева допълнително ще бъдат изплатени на пенсионерите, на които пенсията или сборът на пенсията заедно с добавките и компенсациите към тях за месец декември е в размер до 363 лева, до размера на линията за бедност за 2020 година. Това обяви социалният министър Бисер Петков преди началото на правителственото заседание, помолен лично от премиера да съобщи новината.

С добавката ще бъдат подпомогнати около 1 276 200 пенсионери. Парите – 51 млн. лв., ще бъдат отпуснати чрез допълнителен трансфер в бюджета за Държавното обществено осигуряване.

„За осми път го правим – близо половин милиард са дадени за пенсионерите по време на нашето управление“, посочи премиерът Бойко Борисов и добави, че програмата на правителството се изпълнява в пълен обем с решението за 250 лв. да стане най-ниската пенсия догодина. Така се продължава установената практика да се подпомагат пенсионерите с пенсия под линията на бедност в навечерието на коледните празници.

Припомняме, по-рано днес депутатът и бивш социален министър Хасан Адемов заяви, че се увеличават диспропорциите в пенсионната система.

By Дамян Иванов

Главен редактор – Дамян Иванов

Роден през 1998г. От град Варна. Започнал работа като редактор в местна медия от 2016 до 2019г. От 2019-та година работи като главен редактор в Novinarnik.BG

Контакти – Имейл: [email protected] Телефон: +359883494509 За нас / ABOUT US