Не бъдете безразлични! Споделете новината:

34-годишен мъж от Средец, с инициали А.К., е поръчителят на взрива на къща в айтоското село Черноград, съобщиха току-що на извънредна пресконференция окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев и директорът на ОДМВР ст. комисар Радослав Сотиров.

Бомбената атака е била срещу бившата му жена, с която имат дете. Той платил на мъж от руенското село Дъскотна 2500 евро, за да извърши престъплението, пише „Флагман“.

Случаят е от 19 февруари т.г., около 02:00 ч. извършителят – 34-годишен с инициали Д.Г., хвърлил самоделно взривно устройство по терасата на жертвата. За щастие обаче то се е ударило в парапета и паднало в двора на имота. Взривът е бил толкова мощен, че цялата къща се е разтресла. Образувала се е яма 30/30 см, дълбока 8 см.

Същата вечер жената е била сама у дома си.

„За огромна радост устройството не е могло да попадне в терасата. Също така е от голямо значение, че тя се е намирала в задната част на къщата“, каза прокурор Чинев.

Двамата са имали интимна връзка, но не е ясно колко време е продължила тя. 34-годишният мъж не е признал бащинството на детето, то е установено по съдебен ред, след което е присъдена издръжка, която той отказал първоначално да плаща.

Вероятно това е мотивът на тежкото престъпление. Ако бъде признат за поръчител на бомбената атака, го грози затвор от 1 до 8 години.

Извършителят също е на 34 години. Той е криминално проявен, но не е осъждан. „При претърсване на жилището бе намерена ръчна бойна граната, един брой тротилова пресовка, капсулдетонатор, огнеопроводен шнур, запалка за ръчна граната и голямо количество бойни патрони 22 калибър.

Всички действия са съгласувани и извършени под надзора на Окръжна прокуратура – Бургас“, каза ст. комисар Радослав Сотиров.

Двамата са задържани за 72 часа, предстои в близките дни да бъде гледана мярката им за неотклонение „задържане под стража“.

За още ни последвайте в Гугъл Новини, като кликнете върху този текст! Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.