Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Родилка почина след спешно секцио в болницата в Кърджали. От МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ съобщиха за трагедията и хронологията на събитията, довели до фаталния край на 33-годишната жена.

Ръководството на лечебното заведение съобщава, че на 28.03.2024г. в 5.00ч сутринта в акушеро–гинекологичното отделение на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ АД е транспортирана бременна жена на 33 г. от екип на ЦСМП-Кърджали в изключително тежко общо състояние, затруднено дишане, ускорена сърдечна дейност и висока температура, съобщават от болничното заведение.

Събран е спешен екип и е взето решение за абдоминално родоразрешение по витални индикации чрез секцио – установява се мъртъв плод. Непосредствено след секциото жената е преведена в отделението по анестезиология и интензивно лечение, където продължават всички необходими реанимационни мероприятия.

Въпреки проведеното интензивно лечение и непрестанно мониториране, пациентката почива в 9.40ч. Извършва се вътрешна проверка в лечебното заведение. Предстои да бъде направена патологоанатомична аутопсия.

Ръководството на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ АД е информирало РЗИ- Кърджали , Министерство на здравеопазването и Изпълнителна агенция „Медицински надзор“. Ръководството на МБАЛ“Д-р Атанас Дафовски“АД изказва съболезнования на семейството и близките за тежката загуба.

От ОДМВР-Кърджали уточниха за „Фокус“, че при съмнения, че смъртта на родилката е вследствие на лекарска грешка или се касае за престъпление, едва тогава МВР ще се занимание със случая след съгласуване с прокуратурата.