Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Хиляди жители и туристи получиха нареждане да се евакуират от Ийст Гипсленд, туристически район в австралийския щат Виктория, където вилнеят големи горски пожари, предаде Ройтерс и БТА.

Заради високите температури (до 40 градуса в Мелбърн), силния вятър и сериозната опасност от пожари властите приканиха около 30 000 души да напуснат Ийст Гипсленд.

Горещият фронт се движи бързо към Нови Южен Уелс и прогнозите са, че в новогодишната нощ, когато по традиция стотици хиляди се съберат в пристанището на Сидни, за да гледат прочутите фойерверки, температурите ще се повишат.

Над града от седмици се носи димът от бушуващите в Нови Южен Уелс пожари. Разрушени са близо 900 къщи, опожарени са 8,6 милиона акра земя.

Имаше опасения, че може да се наложи новогодишната заря да бъде отменена, но засега властите казват, че засега не смятат да променят плановете за празненствата.

За още ни последвайте в Гугъл Новини, като кликнете върху този текст! Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.