Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Нищо не е по-досадно от рояк мухи, бръмчащи в къщата ви, а вие сте принудени, дори и в жегата, да държите прозорците затворени заради тях. Ако имате тези съвети и знаете за тези 3 съставки, които се намират в кухнята ви, бързо ще се отървете от мухите. Методът работи от стотици години. Този стар трик е с незабавен ефект и със сигурност ще се избавите от мухите.

Отървете се бързо от мухите с 3 съставки, които имате в кухнята си
Що се отнася до тези насекоми, нищо не може да ви накара да ги издържите. От досадното бръмчене до факта, че всички те са там и носят микроби, всичко това води до един резултат, който е да се отървете от мухите завинаги възможно най-бързо.

Добре известно е, че мухите са много добре приспособени да виреят във влажни части на дома, кофи за боклук, мивки и храна. За щастие има прости, екологични и икономични решения за справянето с този проблем.

И така, как се хващат мухи?
Благодарение на домашни капани за мухи, които ще ги привлекат. Ето 4 домашни капана, за да се отървете от мухите у дома завинаги.

Използвайте този стар трик с незабавен ефект
Мухите са един от най-разнообразните видове насекоми, с над 150 000 вида, описани по целия свят в над 150 различни семейства насекоми.

Въпреки, че комарите и другите хранещи се с кръв насекоми са привлечени от въглеродния диоксид, който издишваме знаем също и, че сетивната система на насекомото ни помага да открием кожата си.

Тъй като кожата близо до лицето ни често е изложена, това е една от причините мухите винаги да жужат около лицето и ръцете. Време е да научим методите, които незабавно ще ни помогнат да се отървем бързо от мухите. Това ще стане по-лесно с 3 съставки, които имаме в кухнята си.

Вековният трик с незабавен ефект е тук:

1. Капанът с оцет
Ако имате нашествие от мухи у дома, не се паникьосвайте. Ето един прост, натурален, домашен капан с ябълков оцет. Мухите не могат да устоят на миризмата на ферментация.
Този оцет обаче е продукт, получен от ферментирали ябълки и затова мухите не могат да му устоят.
Този капан е още по-ефективен, ако загреете малко оцета предварително, тъй като топлината освобождава аромата му.

2. Капанът от плодове
Мухите обичат плодовете, така че няма нищо по-добро от плодове, за да уловите и да се отървете от тези насекоми. Ето какво ви трябва за това:
– 1 буркан;
– стреч фолио;
– 1 клечка за зъби;
– зрели (или презрели) плодове;
– сапунена вода.

Поставете няколко парчета зрели плодове на дъното на буркана, след което го затворете с пластмасова обвивка. Ако имате проблеми със задържането, използвайте ластик, по-лесно е и работи добре.
След това пробийте няколко дупки в стреч фолиото с помощта на клечка за зъби. Накрая изберете стратегическо място за поставяне на буркана.

Поставете бурканите там, където мухите влизат в къщата, след това поставете други буркани в зоните, където изглежда, че насекомите се събират. Мухите ще могат да влязат в този капан през малките дупки, но няма да могат да излязат.

3. Капанът за червено вино
Знаете ли този израз: „Ти, си като пияна муха?“. Може да изглежда странно, но точно като хората, мухите също се напиват, ако пият алкохол. Така става, особено след като са привлечени от червеното вино. Ето, защо това е съставката, която ще ви отърве от мухите. Ако в бутилката остане малко на дъното, мухите бързо ще се съберат там. След това сигурно ще се удавят във вино.

В противен случай можете да използвате техниките от предишните капани. Може също да поставете бутилката във фризера или да я потопете в сапунена вода. Този капан изисква дъното на бутилка с червено вино. Може също така да замените червеното вино с оцет от червено вино или балсамов оцет.

Просто поставете бутилката с червено вино с отворено дъно там, където са мухите. Последните естествено ще се събират в нея. След това, напълно пияни, те ще се удавят на дъното на бутилката. Друг метод е да поставите виното в съд, след което да покриете буркана с найлоново фолио и да пробиете дупки.

4. Капанът, използван от нашите баби
Въпреки, че може да изглежда странно, има трик, който датира от 1850 г. и най-важното е, че е особено ефективен. Той ще ви отърве от мухите с естествена съставка. Всъщност това е причината, поради която нашите баби са го използвали.

За този капан са ви необходими 50 гр. прясно мляко, 100 гр. кафява захар и 50 гр. смлян черен пипер. След като имате тази смес, изсипете млякото, тръстиковата захар и смления пипер в тенджера и оставете да ври на слаб огън за 10 минути.

Разсипете сместа в дълбоки чинии и разпределете чиниите в къщата. Мухите обожават тази бабина рецепта. Те са привлечени от сместа и бързо се давят в нея. Ако мухите успеят да избягат, добавете 1-2 капки препарат за съдове към сместа и така ще се отървете от мухите.

Заключение
Както можете да видите, тези 4 капана са в помощ за това – как бързо да се отървете от мухите с 3 съставки, които имате в кухнята си. И, да! Те дават очакваните резултати. Ето, защо всичко, което ви остава сега е да се заемете с работата. Късмет!

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК