24 са новите заразени с коронавирус у нас

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

24 са новите лица с положителни проби за COVID-19 у нас. За последното денонощие са били изследвани малко под 900 души. С това общият брой на заразените у нас става 2259.

Заразените са разпределени както следва: 16 – в София, 4 – в Ямбол, 2 – в Сливен и по един пациент в Кюстендил и Пазарджик.

299 от заразените в страната се хоспитализирани. 26 от тях се намират в интензивни отделения.

За последното денонощие няма данни за положителни проби на деца.

Това стана ясно от редовния брифинг на Националния оперативен щаб, който тази сутрин бе представен от д-р Ангел Кунчев – националния здравен инспектор.

Двама са новите медици, потвърдени с COVID-19 – лекар от София и медицинска сестра от Ямбол. Заради фелдшерката временно се преустановява и дейността на Спешното отделение в областната болница, което ще премине през щателна дезинфекция.

Общо 646 са излекуваните лица у нас. За последното денонощие броят им се е увеличил с 34.

„След една среща с всички ръководители на лечебни заведения в София бе решено при този сравнително малък брой хора, които се нуждаят от болнично лечение, да оставим 7-8 от здравните заведения в столицата, за да можем болници, които имат по-малко пациенти, да насочат ресурса си към нормалната лечебна дейност“, обясни д-р Кунчев.

Основният поток от заразени ще продължи да се поема от големите болници в София.

„Това ще даде възможност да се работи доста по-интензивно. Бих приканил всички, които са отложили лечение, спокойно да се обърнат към лекарите и да потърсят помощ, защото безопасността им е гарантирана“, увери д-р Кунчев.

loading...

Оставете коментар: