Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Смърт на родилка и бебе потресе Луковит. Трагедията се разиграва няколко дни след раждането и изписването на 23-годишната жена. По случая е образувано досъдебно производство. Медицинският надзор също започва проверка.

На 26 януари Диана Иванова ражда момиченце в болницата в Бяла Слатина. Изписани са в добро състояние, но дни по-късно новороденото отказва да се храни и го откарват в спешния център в Червен бряг.

На другия ден момиченцето се влошава. Семейството отива в спешния център в Луковит, където чакат оборудвана линейка от Ловеч. Бебето обаче така и не стига до ловешката болница.

„Почива в линейката, прибираме се ние, дъщеря ми почна да я тресе и вдига температура“, разказва Недка Георгиева, баба на починалото дете и майка на родилката.

Аутопсията показва бронхиолит. След смъртта на детето още същата вечер се влошава и майката. В спешния център в Луковит ѝ поставят инжекция. След още няколко дни родилката се връща отново в болницата в Бяла Слатина.

В болницата започват спешна реанимация, стабилизират младата жена и я насочват към Плевен. Първоначалната уговорка по телефона за настаняване в частна клиника отпада заради липсата на родилно отделение там.

Придружаващият лекар опитва директен прием в Клиниката по акушерство и гинекология на Университетската болница.

Жената е приета в Университетската болница, но по каналния ред – през спешно-приемното отделение. През нощта е извършена операция, но на сутринта издъхва, предаде bTV.

След запитването ни изпълнителна агенция „Медицински надзор“ започва проверка по случая.

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.