Не бъдете безразлични! Споделете новината:

19-годишен нанесе побой и острига косата на 22-годишна жена от Видин, съобщават от полицията в града, пише 24 часа.

Сигнал в полицията е подаден на 2 август към 14:00 ч. от бабата на пострадалото момиче.

Мъжът е криминално проявен, а преди време насилникът и жертвата живеели под общ покрив.

В хода на предприетите действия по сигнала полицейските служители изяснили, че от 30 юли до 2 август 19-годишният държал в дома си против волята ѝ 22-годишната жена, нанесъл ѝ побой и остригал косата ѝ с ножица, като деянието е извършено в условията на домашно насилие.

Уведомена е Районна прокуратура–Видин. Пострадалата жена е освидетелствана от съдебен лекар. Младежът е задържан за срок до 24 часа.

Само преди дни стана ясен друг случай на брутално насилие над младо момиче в Стара Загора. Тогава 18-годишно момиче бе нападнато и нарязано с макетно ножче от приятеля си в дома си. Нарязани са ръцете, краката и гърдите ѝ, а лекарите са направили над 400 шева на порезните рани.

Носът на момичето е счупен, а насилникът е обръснал с машинка и цялата ѝ коса. По време на нападението той е бил с маска и ръкавици.

Садизмът, на който е било подложено, шокира цяла България и предизвика вълна от гневни коментари в социалните мрежи, включително и остри реакции от политици. Още по-яростна беше реакцията, когато се разбра, че обвиненият в насилието всъщност е на свобода. Пуснат е без мярка от Окръжния съд в Стара Загора на 5 юли.

В цялата България се проведоха протести, за да кажат „не” на насилието и да изразят подкрепа за 18-годишното момиче от Стара Загора, станало жертва на агресия.

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.