Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Абитуриентка от Английската гимназия в Русе спечели пълна стипендия за обучение в престижния американски университет „Харвард”. Мария Георгиева завършва с пълно отличие елитното училище.

Абитуриентката от Английската гимназия насочва вниманието си към „Харвард“ още преди две години. „Програмата на „Фулбрайт” EducationUSA отговаря за консултации за подготовка за прием в САЩ. Започнах да посещавам тези виртуални и на живо консултации, с които да разбера повече за процеса по кандидатстване и как да се подготвя. След това всичко беше системна подготовка и много, много желание”, разказва Мария Георгиева, цитирана от NOVA.

Това, че била приета, не било изненада за родителите ѝ. Самата Мария обаче винаги си е мислела, че за да бъдеш приет в „Харвард“ трябва да си почти като нобелов лауреат на 18 години. Тя печели пълна стипендия не само за обучението си, но университетът поема и разходите ѝ за живот в Съединените щати.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК