Не бъдете безразлични! Споделете новината:

16-годишната Мария Антониета Кутило загина във ваната си в къщи, след като беше поразена от ток заради падналия във водата ѝ смартфон. Според италианските медии динамиката на случилото се все още се изяснява и резултатите от аутопсията ще покажат как точно е станало всичко това, пише Novini.bg.

Трагедията се разиграла в Монтефалчано, до южния град Авелино в област Кампания.

Изгарянията по едната ръка на момичето показват, че смъртта е настъпила вследствие на поразяване с ток заради късо съединение.

Мария Антониета се къпела във ваната си вечерта на 3 май и едновременно с това говорела по телефона със своя приятелка. Предполага се, че телефонът в същото време бил включен към електрическата мрежа, за да се зарежда, и че се плъзнал във водата. Така най-вероятно довел до фаталното късо съединение.

Все още не е ясно обаче как момичето е било ударено от тока, който я убил на място. Мария Антониета изкрещяла силно и това било чуто от приятелката ѝ на телефонната линия. Именно тя подала сигнала за тревога. Една от хипотезите е, че момичето се опитало да извади телефона от водата и допряло с ръката си електрическия контакт, към който бил свързан, за да се зарежда. Затова и изгарянията по ръката на Мария Антониета. Не е изключено обаче искрата да е дошла от сешоар, с който да се е опитала да изсуши телефона си.

Трагедията поразила цялата общност в Монтефалчоне, където живеело момичето. То учело в института по хотелиерство в Авелино.

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.