Не бъдете безразлични! Споделете новината:

„Мамо, няма те“ – това написа в личния си профил 14-годишният син на Фанка.

14-годишния Б. А. често е качвал снимки и клипове заедно с майка си. Най-много клипове на Фанка може да се намерят в социалната платформа „Тик-ток“.

„Не те искам повече“, пише Фанка под последното видео, което е качила в „Тик-ток“. Вероятно тези думи, са адресирани към задържания за убийството на жената Александър Пашов, пише News24sofia.eu.

По-рано днес .

Според местните жители на село Пъдарско двамата с мъжа ѝ са били разделени за известно време, а в последствие се сдобрили, но не били в добри отношения и той много я е ревнувал. Мъжът живее с майка си. 28-годишната Фанка има две деца – на 8 и 14 години. Съседите ѝ я определят като добро момиче.

„Това е една изключително неприятна новина за убийство на млада жена. Много е рано още да се твърди каквото и да било, образувано е досъдебно производство“, каза окръжния прокурор Ваня Христева.

„На 25 ноември е подаден сигнала, че жената е тръгнала на работа, но не е стигнала до там“, допълни наблюдаващият прокурор Димитър Молев.

„Разследват се различни версии, за съжаление се потвърди тази за тежко умишлено престъпление. Оказа се, че се касае за убийство, Към момента са извършени необходимите следствени действия – иззети са и доказателства. Вече има привлечен обвиняем с повдигнати обвинения за убийство. Лицето е задържано за 72 часа и предстои прокуратурата да прецени дали да изиска мярка за неотклонение „задържане под стража“.

„Има съдействие от страна на извършителя. Били са съпрузи, а мотивът най-вероятно е ревност. Разследването към момента продължава. На този етап не мога да разясна механизма на убийството“, каза още наблюдаващият прокурор.

Директор на ОД на МВР-Пловдив Васил Костадинов също каза, че за момента няма как да се разкрие механизма на убийството.

„Сигналът е подаден след като не се е прибрала след първа смяна 15 часа в петък следобед. После е подаден сигнала към полицията. Още същата вечер се стигна до обосновани съмнения, че се е случило нещо фатално. От там нататък се работеше активно както по нейното установяване така и по провеждане на разговори около обстоятелствата на престъплението. Още в началото е задържан съпругът и на по-късен етап той е оказал съдействие. Общо взето картината ни се изясни вчера„, каза също Костадинов.

Те повече от година не живеят заедно, допълни още директорът.

Както съобщихме тялото е намерено в необитаема барака.

За подобно престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години.

Рекламирайте в Novinarnik.BG