Не бъдете безразлични! Споделете новината:

14-годишното момче, ударено от кола на НСО при снощната катастрофа на бул. „Драган Цанков“, е стабилизирано. Това съобщи д-р Славчо Близнаков, изпълнителен директор на УМБАЛ „Св. Анна“ на извънреден брифинг пред болницата.

Той обаче информира и за второ 14-годишно дете – момиче, докарано от друга катастрофа вчера, което е по-леко ранено. И момичето, и момчето, които са на една възраст, са настанени в реанимацията за лечение. Те обаче са пострадали при различни ПТП.

Момчето, пострадало от колата на НСО, за което снощи ви съобщихме по информация на разследващия екип, че е в съзнание, но със сериозна лицево-челюстна травма и счупен нос, има мозъчен оток, както и гръдна и коремна травма. В момента състоянието му е овладяно, но остава под наблюдение.

„То е контактно, в съзнание е и диша самостоятелно. Има множество травми, които могат да доведат до усложнения, затова е под постоянно лекарско наблюдение.“, поясни д-р Близнаков.

Още снощи при момчето бяха неговите родители.

Mомчето е пресичало на червен светофар. То е притичало и е било блъснато, въпреки опита на негов съученик да го спре, за да изчака зелено.

Шофьорът от НСО е бил сам и прибирал колата към гаража. БМВ-то е зачислено на президентската администрация, а по обясненията на водача, той е карал с не повече от 40 км/ч, но детето е изскочило внезапно. Има немалко свидетели на инцидента, включително и приятеля на раненото дете, който е останал с него до последно.

Блъснатото момче е ученик от 119 СУ в столицата.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК