Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Непълнолетният е привлечен в качеството му на обвиняем – грози го максимално наказание до пет години лишаване от свобода

14-годишният, задържан за убийството на македонец в „Слънчев бряг”, е криминално проявен. Срещу него има образувано досъдебно производство за грабеж, както и за кражба. Това обявиха на брифинг разследващите в Бургас.

Жертвата и македонецът не са се познавали. „Осъществили са контакт на улицата. Според данните е имало някаква уговорка за сексуален контакт. Придвижили са се до мястото на престъплението. Жертвата е умъртвена чрез удари с кол”, каза директорът на полицията в Бургас Калоян Калоянов, съобщава 24 ЧАСА.

Другият възможен мотив за престъплението е ограбване на жертвата. „Липсват 1800 лева. Установено е, че с част от тях е изкупен залог в заложна къща. С останалата част извършителят си е купил вещи за себе си”, допълни той.

Непълнолетният е привлечен в качеството му на обвиняем. Грози го максимално наказание до пет години лишаване от свобода. „Посочил е, че е поканен от македонския гражданин да правят секс”, коментира наблюдаващият прокурор Иван Кирков.

„Отишли са в съответната горичка, но впоследствие се е отказал от тази уговорка. Жертвата го е дръпнала и той в своя защита е взел кола и го е ударил няколко по главата и си е отишъл. Спестява информацията, че е взел парите”, уточни прокурорът.

Момчето е от семейство с нисък социален статус. Родителите му се препитават от обща работа.

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.