Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Немската национална телевизия ZDF информира за поредния голям скандал свързан с „черно тото“ в тениса.

Щатското ФБР, съвместно с властите в Белгия, Франция и Испания, разследват над 135 играчи от професионалния тенис, замесени в манипулирането на мачове.

Това не е първото подобно разследване в последните години, но за първи път се съобщава, че е замесен и играч от елита на тениса. Става въпрос за тенисист от топ 30 на мъжкия тур, но на този етап името му не се разкрива.

Твърди се, че разследваната схема е развъртяла 1,6 трилиона евро чрез манипулирани мачове, пише corner.dir.bg.

В основата й е арменска мафиотска групировка, която е действала на територията на 7 страни, разкри белгийският заместник главен прокурор Ерик Бишоп.

„Не само измерението е огромно, но и системата на манипулаторите е много стройна. Организацията е много добре функционираща и действаща с огромен размах. Има хора, които се занимават само със сметките в заложните компании, други „изпират“ парите, а трети контактуват с играчите. Стотици малки суми понякога се залагат на манипулираните мачове, като са замесени професионални тенисисти. Всяка манипулация би довела до десетки хиляди евро печалба“, добавя Бишоп.

Освен заместник главния прокурор на Белгия, никоя друга държава не е коментирала публично разследването за уреждане на мачове.

За още ни последвайте в Гугъл Новини, като кликнете върху този текст! Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.