Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Дубай се превърна в една от най-желаните туристически дестинации от картата на земното кълбо.

Защо да посетите Дубай – този великолепен град
Той е наистина различен град и след като стигнете до него ще се радвате на уникални преживявания, каквито никъде другаде по света няма да зърнете.

10 интересни неща, които ще видите само в Дубай
Небостъргачите и луксозните автомобили са само върхът на айсберга, когато става дума за Дубай. Освен това тук ще откриете интересни неща, които няма да намерите никъде другаде по света.

Полиция на ховър-байкове
Небето вече не е пречка за правоприлагането в Дубай. Наред с това властите използват екстравагантните полицейски превозни средства, а именно летящи мотоциклети. Те са много леки и имат 4 витла, които позволяват вертикално излитане и кацане.

Ferrari McDelivery
В Дубай Макдоналдс е на друго ниво. Ако в повечето страни, когато направите поръчка, тя се доставя от някой на скутер в Дубай, водачът кара Ferrari или Lamborghini.

Роботизирани полицаи
Може да звучи като сцена от SF филм, но в Дубай има роботи полицаи. Те минават през молове и популярни атракции, напълно оборудвани. Главно работата им е сведена до събиране на глоби, докладване за престъпления, а също може и да говорите с тях чрез сензорен екран.

Дубай планира да стартира план за трансформация на своите полицейски сили. 25% от служителите на реда тук ще бъдат роботизирани до 2030 г.

Хотел подводница
Градът синоним на богатство и архитектурни чудеса, също предлага изключително гостоприемно изживяване, което потапя гостите в дълбините на подводния лукс.

Тези грандиозни единици за настаняване имат прозорци от пода до тавана и предлагат на гостите несравнима гледка към морското царство.

Uber за яхти
Uber не предлага единствено возене с кола, поне не в Дубай. Тук компанията за споделяне на возенето предлага и яхти. За около 100 долара на състезание ще можете да отидете с яхта, а в цената са включени също музика с DJ или напитки.

Тенис кортове
На покрива на хотел Бурж ал Араб в Дубай има тенис корт, разположен на около 300 метра височина. През 2005 г. Роджър Федерер и Андре Агаси играха именно на това място, за да открият терена.

Златни банкомати
В Дубай можете да изтеглите златни пръчки от банкомата и те са изработени от злато. TG Gold-Super-Markt продукти, тези уникални машини се съхраняват с 320 невероятни златни артикула от персонализирани монети до претеглени златни пръчки от 24 карата, запечатани в пластмаса.

Златни машини
Впечатляващо е да видите Lamborghini, Ferrari, McLaren или други луксозни автомобили, но в Дубай това е нормално. Ето, тези коли са като движещи се произведения на изкуството, защото са покрити със злато.

Първият град в света с контролирана температура
Дубай планира да изгради първия в света град за контрол на температурата, наречен Mall of the World. Това е огромен проект, който ще струва 6,8 милиарда долара и ще покрие 48 милиона квадратни метра.

Фирмени гепарди
Харесвате ли кучета или котки за домашни любимци? В Дубай също има котки, но по-различни. Ето така например, някои си отглеждат гепарди или дори лъвове като домашни любимци, за да покажат, колко са богати.