Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Япония ще се присъедини към западните страни в изключването на руски банки от международната платежна система. Това обяви японският премиер Фумио Кишида, цитиран от Интерфакс.

Очаква се японският външен министър Йошимаса Хаяши да проведе разговор с представители на Г-7 в неделя. Основна тема на разговора ще са санкциите за Русия.

Потвърдено е, че японското правителство ще наложи санкции и срещу представители на руското ръководство. Предстои да се съобщи кои ще са те.

Преди ден САЩ, ЕС, Франция, Германия, Италия, Великобритания и Канада обявиха, че са договорили споразумение за изключването на някои руски банки от международната система за разплащане. Това носи сериозни последствия за руската икономика.

Международната разплащателна система SWIFT е платформа, която банки, брокери и други финансови институции използват, за да изпращат и получават информация. Такива например са инструкциите за парични преводи или сключването на застрахователни сделки.

Използва се от над двеста държави по света.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК