Не бъдете безразлични! Споделете новината:

„Години наред България е обвита от икономически интереси“, заяви от парламентарната трибуна Янаки Стоилов, служебен министър на правосъдието.

Дори на дневен ред е въпросът за демокрацията у нас, каза той.

„За мен има все по-силно сливане на финансово-икономическа, политическа и информационно – медийна власт“, заяви Стоилов.

Той призова всички депутати да отворят Конституцията и да се види колко промени са правени в главата за съдебната власт. „Промени ли се нещо? Не!“, заяви служебният правосъден министър.

„Нека да извлечем поуки“, призова той.

„След мен ще дойде друг човек, не го обезправявайте“, заяви Янаки Стоилов и заяви, че е редно да се приложат промени от основата към върха.

Нека да не прехвърляме отговорностите“, заяви министърът.

Относно случилото се вчера във ВСС заради искането за отстраняване на Иван Гешев като главен прокурор на Република България, Янаки Стоилов заяви, че всичко е недопустимо.

„До мен в качеството ми на министър на правосъдието на 14 юли тази година постъли информация от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков относно допуснати нарушения на Иван Гешев в качеството му на главен прокурор на Р. България. След като разгледах предоставената информация, смятам, че в нея има данни за действия и бездействия на главния прокурор, които съставляват тежко нарушение на служебните задължения и действия, накърняващи престижа на съдебната власт“, каза Стоилов и добави, че заради това е насрочил вчерашното заседание на ВСС.

„Въпросите, които засягат гражданите, трябва да бъдат разглеждани“, категоричен бе той.

Адвокат Николай Хаджигенов попита Янаки Стоилов за дипломата на Иван Гешев. Той го призова да попита МОН за това.“Налага ни се да комуникираме по някои теми, но основният адресат е министърът на образованието“, отговори той.