Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Димитър Марковски: Каза ми, че срещу него е имало автомобили на дълги светлини

Шофьорът, който блъсна и уби двама пешеходци в София вчера е казал, че е бил заслепен от автомобили, които са се движи срещу него. Така той е обяснил защо не е видял мъжът и жената, които пресичали кръстовището на бул. „Сливница“ и ул. „Русе“. Това обясни адвокатът му Димитър Марковски пред bTV.

„Каза ми, че не ги е видял, защото срещу него е имало движение. Ще се изяснява на какви светлини са се движили другите коли. Той ми каза, че е имало автомобили на дълги светлини“, заяви Марковски.

Той обясни, че 18-годишният му клиент, който има книжка от по-малко от 3 месеца, е в шок и стрес и няма много спомени какво точно се е случило. Разказал е на адвоката си, че не си е гледал километража и не знае с каква скорост се е движил. Вниманието му било насочено към светофара интуитивно, въпреки че той бил на мигаща светлина, тъй като било след полунощ.

Марковски обясни и защо шофьорът е изглеждал неадекватен след удара. Някои очевидци обявиха, че той е залитал и според тях е бил пиян. Пробите му за алкохол и наркотици обаче са отрицателни.

„Не трябва да се спекулира дали е бил неадекватен. Разбира се, че е бил така след такъв инцидент. Неадекватността му възниква от удара, като след него е бил в невъзможност да се движи координирано, защото и той е пострадал при удара“, каза още Марковски.

Той уточни, че с шофьора не е пътувал друг човек.

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.