Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Шофьорът от катастрофата пред КАТ Пловдив остава в ареста, решиха преди минути магистратите в Пловдив. Да заведе дело срещу България в Страсбург, се закани 49-годишният Александър Паталенски.

Той пристигна в Окръжния съд с охрана, където обжалва задържането си под стража, постановено от първата инстанция. “Не се чувствам добре. Полицаят, който ме задържа, ме удари с юмрук и ми спука тъпанчето“, обясни пред съдиите Паталенски.

Твърди, че не му е била оказана помощ. “Ако продължа да лежа там, това тъпанче ще се възпали“, каза той. И добави, че по тази причина ще заведе дело срещу държавата в Страсбург.

Той обвини полицая, който го задържа пред КАТ, разбивайки стъклото с камък. „Той на какви стимуланти е?“, попита Паталенски, докато съдебната охрана го извеждаше.

На 2 август 2022 г. Паталенски посетил сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР – Пловдив, за да регистрира лек автомобил. Заради неадекватно поведение полицейски служители разпоредили да му бъде извършена проверка. Той не се е подчинил, започнал да се движи с автомобила из паркинга на пътната служба, като блъснал бетонен кош за смет и това наложило да бъде спрян принудително и задържан.

Паталенски е бил тестван с техническо средство за употреба на наркотични вещества, което е отчело положителна проба за амфетамини. Пробата за алкохол е отрицателна. Паталенски е бил осъждан за шофиране след употреба на алкохол, като настоящото деяние е извършено в изпитателния срок. Свидетелството за управление на моторно превозно средство му е било отнето.