Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Aмериканският актьор и режисьор Шон Пен е в Киев и снима документален филм за руската инвазия, съобщиха от канцеларията на украинския президент, цитирана от „Марица“.

Двукратният носител на „Оскар“ беше заснет да присъства на правителствена пресконференция в Киев и можеше да бъде видян да се среща с Володимир Зеленски във видеоклип, публикуван в официалния акаунт на украинския президент в Instagram.

„Режисьорът пристигна в Киев специално, за да запише всички събития, които се случват в Украйна, и в качеството си на режисьор на документални филми да разкаже на света истината за нахлуването на Русия в нашата страна“, се казва в публикация на украински език на страницата на президентската канцелария във Facebook.

„Днес Шон Пен е сред тези, които подкрепят Украйна, докато са тук, в Украйна. Нашата страна му е благодарна за тази проява на смелост и честност“. В публикацията се добавя, че „Пен демонстрира смелост, каквато липсва на много други, включително на някои западни политици“.

Според NBC News 61-годишната звезда прави документален филм за Vice Studios.

Последната му визита се случва в момент, когато руски военни сили навлязоха дълбоко в Украйна, като в покрайнините на Киев се водят сражения, а ракети и снаряди падат върху множество украински градове.