Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Четири балистични ракети са изстреляни от територията на Република Беларус в югозападна посока. Това заяви главнокомандващият въоръжените сили на Украйна генерал-лейтенант Валерий Залужни, цитиран от gazeta.ua.

В резултат на обстрел на военни части в Бровари в Киевска област са загинали седем души, а 17 са ранени. Предвижда се въвеждане на полицейски час на територията на общината, каза кметът Игор Сапожо.

„Подготвяме заповед за налагане на полицейски час на територията на общината. От 17.00 до 07.00 часа сутринта е забранено да се излиза по улиците и на обществени места без специално разрешение“, каза Сапожко.

Украинските военни отблъскват атаките на руснаците в Луганска област. Боеве се водят в Старобелск, Щастя и Станица Луганска. Това съобщиха от щаба на Съвместната операция.

„Руски танкове, бойни машини на пехотата и пехота атакуват позициите на украинските войски в покрайнините на Старобелск. Битката продължава, ситуацията е напрегната. Нашествениците се опитват да завземат контрола над града, но украинските войници дават достойни отпор на нашествениците. Украинските противотанкови части действат срещу противника. По време на боевете са унищожени два руски танка и един бронетранспортьор“, се казва в съобщението.

„Водят се тежки боеве за Щастия и Станица Луганска. Руските въоръжени сили многократно са се опитвали да пресекат реката и да проникнат в нашата линия на отбрана. Украинските части бързо реагират на ситуацията и отблъскват противника. Сега Щастя е под пълен контрол на украинските военни. По време на боевете противникът понесе големи загуби в жива сила и техника и се оттегли. Руски нашественици бяха пленени“, съобщиха от щаба Руски войски са атакували военна част в село Липецкое, Одеска област. Загинали са най-малко 18 души – осем мъже и 10 жени. Спасители са изкарали от развалините шестима – единият е починал в болницата. В резултат на руска бомбардировка в Чугуев, Харковска област е убит диспечерът от аварийната служба на „Харковгаз“ Светлана Пикало.

„Окупантът е убил цивилно лице, докато е било на служба“, съобщават от пресслужбата на компанията във Фейсбук. Пострадали са още трима служители на газовата компания. Всички са в средно тежко състояние в болницата.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК