Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Жертвите от страховитата катастрофа с румънския автобус станаха четири.

Издъхнал е тежко ранен пътник, който бе с черепно-мозъчна травма, пише вестник Борба. Лекари от областната болница във Велико Търново се борят за живота на други 8 души, които са пътували в автобуса „ковчег“.

Трагедията се разиграла около 1:30 часа на 6 август на пътя Русе-Велико Търново. В злополучната нощ румънският автобус с 24 пътници и двама шофьори от северната ни съседка пътувал от Истанбул за Букурещ. Внезапно возилото се отклонило рязко в дясно, напуснало пътното платно и помело спряната кола като я изхвърлило на 30-40 метра от мястото. Последвал удар на автобуса в крайпътно дърво, след което е „летял“ още около 250 метра, докато спре.

При зловещия удар на място са загинали трима пътници, а един от тях е починал в болницата в старата столица. Спасителните екипи са рязали смачканите ламарини, за да измъкнат затиснати между тях пътници.

Пътят в участъка е временно затворен. На мястото на произшествието се правят огледи и причините за катастрофата се изясняват. Вероятно трагедията е станала заради превишена скорост и заспиване на шофьора на автобуса зад волана. По случая е образувано досъдебно производство, а разследването се води под наблюдението на НслС. Разпоредени са авто-технически експертизи.

„Разследването е по чл.343, ал. 1 от НК за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лица. Двамата шофьори са задържани. Тествани са за алкохол, пробите са отрицателни. С разпореждане на главния прокурор Иван Гешев, разследването се поема от Националната следствена служба под наблюдението на Окръжната прокуратура във Велико Търново“, съобщиха от държавното обвинение в старата столица.

Около 07:00 ч. в събота е станала втора катастрофа в района на Присовските завои във Велико Търново. Ударили са се челно два леки автомобила. Водачът и двама пътници от единия автомобил са откарани в болница. Все още няма данни за състоянието им. Движението в участъка се регулира.