fbpx

Честит рожден ден на Димитър Рачков!

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

На 18 септември рожден ден празнува българският актьор и телевизионен водещ Димитър Рачков.

Той е роден е през 1972 г. в Бургас. Завършил НАТФИЗ през 1995 г. в класа на проф. Димитрина Гюрова и проф. Пламен Марков. Работил е в сливенския драматичен театър „Стефан Киров“, варненския драматичен театър „Стоян Бъчваров“ и в Малък градски театър „Зад канала“.

От 1998 г. е в трупата на Народния театър „Иван Вазов“, а зрителите го познават от спектаклите „Вражалец“, „Хъшове“, „Декамерон“, „Самолетът беглец“, „Службогонци“ и много други.

Рачков стана известен с ролите си в предаването Клуб НЛО. Присъединява към екипа на „Господари на ефира” през 2004-та, като за първи път се появява в тандем с Васил Василев – Зуека.

В годините негови „ефирни партньори” са били Руслан Мъйнов, Валентин Танев и Мария Игнатова. Именно той е гласът на „Бай Брадър“, чийто бургаски говор прави образа още по-колоритен. Рачков участва също в предаването „Пълна лудница“, а заедно с Васил Василев – Зуека са водещи и на хитовото предаване „Като две капки вода”.

Носител на награда за мъжка роля от Театралните празници „Благоевград`99“, както и на „Аскеер“ 2000 за изгряваща звезда за Мъжът в „Самолетът беглец“.

Оставете коментар: