Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Вашият преден двор казва всичко за вас. Придава нотка на „добре дошъл“ дух на имота. Поради тази причина е важно винаги да се полагат грижи за него и ако обичате цветя, трябва да засадите няколко в земята, в зависимост от вида на почвата, която имате. Можете да направите малък рай в дома си!

Цветята, които се засаждат в края на май, в градината. Мнозина ги подминават, без да знаят, че могат да имат двор като по списанията

Повечето от нас ценят растения, които са лесни за поддръжка, независимо дали са едногодишни, многогодишни, храсти или други. Домакините, които обичат цветята, вече украсиха дворовете си. Но не знаят, че въпреки че пролетта е към своя край, те могат да продължат да разкрасяват градината си.

Защо е добре цветята да се засаждат и в края на май
Лятото чука на вратата и с удължаване на светлата част на деня, броят на часовете, в които растенията могат да се възползват от пряката слънчева светлина се увеличава. Домакините имат повече време да подредят двора и повече време да прекарат свободните почивни дни в градината.

За да направите красива промяна в градината, на терасата или в двора, не е нужно да сте озеленител или професионалист, който знае как да засадите хиляди килограми зелена морава. Възползвайте се от времето, за да засадите цветни цветя. Те са чудесен начин да озарите външните пространства!

Начини за засаждане и отглеждане на цветя
Петунии, невен, лалета и хризантеми са сред вариантите, които привличат вниманието на домакините, запалени по градинарството в края на май, но не само. Има хиляди сортове растения, от които да избирате, за да се насладите на прекрасна цветна градина в края на пролетта.

Препоръчваме ви да засадите цветята директно в градинската пръст, ако имате тази възможност. Иначе цветята можете да ги поставите и в саксии, но трябва да сте наясно, че те ще зависят пряко само от вас да получават храна и вода, за да се развиват здравословно.

Какви цветя да засадим в градината в края на май

Петунии
Те са едни от най-популярните градински цветя. Цъфтят обилно и можете да ги намерите в почти всички цветове, с малки изключения. Те имат широки цветове с форма на тръба и разклонени, космати и донякъде лепкави листа. Продават се като хибриди и могат да имат единични или двойни цветове.

Невен
Тези цветчета изискват съвсем малко поддръжка, освен ако не са засегнати от вредители. Всъщност те понякога се засаждат, за да възпират вредители, които атакуват други растения. Те могат да цъфтят почти без прекъсване.

Zinnia
Тези лесни за отглеждане цветя цъфтят в живи нюанси през цялото лято. Те са от семейството Heliantheae и са подарък за запалените градинари. Не изискват сложна поддръжка, а цветната палитра е смела и много разнообразна.

Върбинка
Обикновено се отглежда като хибридно растение. Цветчетата му цъфтят непрекъснато от пролетта до есента и растат най-добре при до десет часа пряка слънчева светлина.

 

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК