Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева призова за още малко търпение и спазване на ограничителните мерки за коронавируса. Тя се качи до паметника Шипка, за да отдаде почит на загиналите за свободата на България, предава TrafficNews.bg

„Трябва да загърбим егоизма си, да гледам напред и да се обединим около общи идеали, които ни водят към обща цел. Трябва да бъдем по-добри“, заяви Караянчева.

Тя коментира и поредното прехвърчане на искри между управляващите и президентството заради отмяната на официалните тържества на Шипка.

„То е въпрос на желание да почетеш героите, когато са отменени официалните тържества, можеш да го направиш като гражданин, както съм аз днес тук. Не е важно да четем помпозни речи и да си правим на инат. Идвайки тук ние прекланяме глава пред героите. Президентът има свои събития в София. Всеки българин е задължен поне веднъж в годината да дойде тук и да почете героите, но трябва да се спазват мерките“, каза още Караянчева.

Тя призова и за още малко търпение по отношение на пандемията.

„Септември най-лесно беше правителството да хвърли оставка. Ние загърбихме политическия пиар и останахме тук, за да можем да помогнем. Още малко търпение, още малко да се пазим и да се носят маски. Още малко остана. Пазете се! Очаква се масова ваксинация през юни и юли, тогава нещата ще се променят. Не трябва да се прави политика от ваксината и коронавируса, политиците трябва да си затворят устата на тази тема“, заяви Караянчева.

Според нея управляващите и щаба са се справили добре с управлението на пандемията, тъй като са балансирали между запазването на икономиката и здравето на хората.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК