Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Експлозията е била силна, предизвикала е пожар, изпочупени са и прозорците на апартамента

Електрическа тротинетка избухна в жилището на музиканта от „Ку-Ку Бенд“ Цветан Недялков. За щастие няма пострадали.

Експлозията е била силна, предизвикала е пожар, изпочупени са и прозорците на апартамента.

Синът на Недялков е излязъл минути преди инцидента. Взривила се е литиево-йонната батерия на тротинетката.

В апартамента на популярния китарист от „Ку-Ку Бенд“ се случва инцидент при зареждане на батерията на електрическа тротинетка. Нанесени са щети на апартамента, на балкона. Дограмата буквално е изхвърчала напред и е по тротоара и по улицата.

Около 10:00 ч. тази сутрин в жилището на китариста Цветан Недялков избухва пожар. Причината – литиево-йонната батерия на тротинетка, която той купил на сина си, се възпламенява минути след като е включена да се зарежда.

Взривът е избил стъклата и дограмата на двата балкона на жилището и е причинил пожар. След огледа самият Недялков потвърди, че няма пострадали.

„Всичко е наред. Живи сме, здрави сме, не е в нас причината, просто да внимавате с електрически тротинетки, като си купуват хората наистина да внимават, защото се оказва, че е нещо много опасно“, заяви Цветан Недялков пред БНТ.

Какви са щетите?

Цветан Недялков: Не искам да коментирам. Добре съм.

Вашият син?

Цветан Недялков: И той е добре.

Много ненадеждни тротинетки от Китай се предлагат на българския пазар, обясняват експерти по пътна безопасност.

„Трябва да сме много внимателни как зареждаме тези устройства, как ги експлоатираме, къде и как ги съхраняваме. Не препоръчваме закупуването на китайски устройства, които нямат СЕ маркировка. За повечето продукти, особено в сферата на електрониката, Европейският съюз има поставено изискване те да са с СЕ маркировка. Имайте предвид, че включително по нашите пътища си позволяват да поставят пътни знаци с променящи се съобщения, електронни пътни знаци от Китай, които нямат някакви документи, които са ужасно опасни и ненадеждни“, заяви Диана Русинова, експерт по пътна безопасност.

За кратко живеещите в блока са евакуирани, докато протича огледът на произшествието.

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.