Не бъдете безразлични! Споделете новината:

„Нямаме никакви туристи, аз даже съм изпратил кадри, от 18 до 20 юни, видно е, че туристи в курорта няма. Много по-слабо е от 2019 г. По това време комплексът беше пълен. Очакванията за ръст от служебния кабинет, се оказаха неверни.“

За това съобщи в студиото на „Добро утро, Европа“ хотелиерът Стоил Далевски. Той посочи, че има чужденци, но те са изключително малко.

„Няколко хотели са пълни с детски лагери, хотели 4,5 звезди са принудени да бъдат пълнени с деца, спортни лагери“, отбеляза Далевски, цитиран от Euronews Bulgaria.

Според Даниела Стоева, член на ИБ на ЕКТАА, генерално българското Черноморие е празно от туристи, което не е обичайно.

„Едно от основните неща, по които трябва да се замислим, е структурата и качеството на нашия продукт. Като видим, че се случва това, търсим вината извън нас, но в крайна сметка бизнесът трябва да генерира поток, що се касае до туризма. Не казвам генерално, че качеството е лошо, има много обекти, в които качеството е високо. Там смея да твърдя, че правят една добра заетост, както и по време на кризите“, коментира Стоева.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК