Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Хиляди мъртви риби изплуваха в Гребната база, сигнализира читател, цитиран от TrafficNews.

От вчера покрай бреговете на канала се виждат малки риби, които са с обърнати кореми. Водоемът обаче не е бил замърсен, а проблемът е бил открит от Община Пловдив. Той е бил свързан с неправилно зарибяване.

Вчера от Риболовен клуб „Димекс Логистик Фишинг Тим” са пуснали над един тон каракуда. Видео дори е било публикувано в секция „Плувка” към БФРС. Оказва се, че немалка част от рибите били вече мъртви, а други полуживи.

Зам.-кметът по спорт Николай Бухалов заяви, че при вчерашното зарибяване, той не е бил в Пловдив, но след това се е запознал с проблема.

„За втори път имаме подобен проблем със зарибяването. Ако бях там нямаше да подпиша протокола. Транспортът на рибата не е бил както трябва и оттам се е получило това. Не може да прекараш над 1 тон каракуда в такива варели. Рибите просто не са имали достатъчно кислород. Течението е изкарало повечето от мъртвата риба вече”, заяви зам.-кметът. Той допълни, че ако се случи пак подобен инцидент, то ще санкционира спортния клуб за неправилното зарибяване.

От РИОСВ са се самосезирали за проблема, като са изпратили по компетентност за проверка към Басейнова дирекция – Пловдив.