fbpx

„Хемус“ ще е готова през 2024 година

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Едно от най-дължите строителства в историята на света – това на магистрала „Хемус“, ще приключи през 2024 година. Това обеща пред Канал 3 регионалният министър Петя Аврамова.

Това прави 50 години строеж и поколения, излъгани, че ще пътуват от София до Варна по магистрала.

Тунел „Витиня“ ще е пуснат за движение в началото на 2021 г.“, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова по Канал 3.

„Бюджетът, който е предложен за реконструкция на републиканската пътна мрежа е съобразен с кризата. В началото на 2021 г. никой не вярва, че пандемията ще изчезне, така че в бюджета са заложени средства за подпомагане на хората в кризата. МРРБ ще получи над 400 млн. повече те са за нови отсечки и свлачища, както и 110 млн. за текущ ремонт и поддържане“, подчерта Аврамова.

„Работи се усилено по АМ „Хемус“, всички в държавната администрация имат ангажимент за целия процес, имаме болни и карантинирани колеги в МРРБ и АПИ, дори от вкъщи работят, за да не спрем строителството, защото това са работни места и подпомагане на икономиката. Работи се и по АМ „Европа“. 986 км са в процес на ремонт“, каза министър Аврамова.

Оставете коментар: