Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Фейсбук буквално прегря след отправен патриотичен призив към управляващите незабавно да се задейства военно обучение на всички мъже от 18 до 40 годишна възраст. Възванието е отправено от името на общността „Златна България“, чиято профилна снимка представлява портрет на цар Симеон Велики, пише  Plovdiv24.bg.

Постът е събрал стотици коментари. Преобладаващата част от репликите са иронични от типа: „Ще ги обучават как да си гелосват фешън прическите на фронта!“, „Да си направят селфита и някоя и друга снимка с оръжието. Да, но е опасно, може да се самоизбият“, „Няма как да стане, на мигли са“, „Идеята е супер. Сутрин след вдигане на знамето ще почнат с обучение как се епилират мъжки крака и ръце може би. Ще пусна сълза. Хубаво е всяка майка да види синът си на клетва как целува знамето. За съжаление няма да се случи. Това е трагедия“.

Много от коментаторите напълно сериозно предлагат управляващите да дадат пример и първо те да бъдат мобилизирани. Коментатор обаче отговаря: „Недейте, че една немалка част от управляващите нямат още 40 години, включително третият човек в държавата“.

Призивът среща и сериозна подкрепа: „Всички момчета и мъже, родени след 87-ма, радващи се, че са пропуснали казармата и виждали презареждане на оръжия само в каунтърстрайк, да отидат до най-близкото военно поделение и да се запишат да ги научат как се държи оръжие. Стига с това скубане на вежди и джендъризация на българските мъже и деца!!!!“.

Припомня се като куриоз фактът, че жените над 45 години са стреляли с калашник, а мъжете под 40 не са го и виждали, освен по филмите.