fbpx

Фандъкова: Христо Иванов да не се снима, а да пита своите кметове за градините

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

На искането на ДБ за оставка заради липсата на места в детските градини столичният кмет отговори с проверка в новострояща се забавачка в „Лозенец“, чието строителство е забавено във времето според нея по вина на районния кмет Константин Павлов.

„Дойдохме не за първи път на внезапна проверка на тази детска градина и отново виждаме, че на обекта има само един работник. Няма технически ръководител, няма контрол от районната администрация“, коментира тя.

Фандъкова обясни, че въпросната градина е трябвало да бъде завършена през септември миналата година, а ще приеме деца през септември тази година.

„Пет месеца се правят сметки, три месеца се подписва анекс. Това са факти. Веднага щом ни беше поискано осигурихме допълнително финансиране от близо 600 000 лв. Първоначалната стойност беше 3 млн. лв. Всички средства са осигурени, но както виждате до ден днешен детската градина не е завършена. Това са 150 деца, които чакат да бъдат приети“, отсече тя.

„Тук трябва да даде отговори кметът на „Демократична България“ г-н Павлов. И вместо Иво Мирчев и Христо Иванов да се снимат вчера пред общината и да ми задават въпроси не е лошо да дойдат да се снимат тук и да зададат въпроси и на техния кмет, защото това не е единственият случай“, заяви Фандъкова.

„Демократична България“, която иска да управлява София, в момента управлява 1/3 от нея. Това са районите с най-голям недостиг на места. Затова съм им гарантирала и съм осигурила средства за всеки кой, когато е готов, да започне строителство на детски градини. За да изпълним програмата забавените проекти вече ще се управляват от екипа на зам.-кмета по обществено строителство“, настоя Фандъкова.

Следващите дни имам среща с Асоциацията на предприемачите. На нея ще ги насърчим за строителство на детски градини на партерни етажи – нещо, за което аз се борих и то вече е възможно“, заяви Фандъкова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *