Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Ути Бъчваров се завърна от кулинарно пътешествие из Южна Америка, което продължи близо месец. Една от първите точки в програмата му бе Пунта дел Есте, град в Уругвай, който водещият нарича местния Слънчев бряг, заради огромното количесто бетон на квадратен метър. Единственото, което по думите на готвоча отличава Пунта дел Есте от нашия курорт, е липсата на чалга и мутри по плажовете.

В Уругвай той челно се сблъскал с тамошната тежка бюрокрация. Планът бил от Пунта дел Есте да лети до Буенос Айрес. Преди да се качи на самолета обаче, Бъчваров трябвало да попълни седем различни документа, отделно да ги регистрира и онлайн. И всичко това за полет, който продължава 45 минути.

В Аржентита Ути опитал телешки стек, пресни миди, сьомга от Магелановия проток. Пусетил и Буенос Айрес, водопадите Игуасу, опитал късмета с риболов по река Уругвай, насладил се на най-големия винен регион в страната Мендоса, пише Филтър. Кракът на Ути стъпил и в Ушуая – най-голямият град в архипелага Огнена земя, а накрая за спомен се снимал с една от най-големите колонии пингвини.