Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Увеличение на тарифите на таксиметровите превози в Гърция носи скокът на цените на горивата, а секторът е доведен до „задушаване“, съобщиха гръцки превозвачи, цитирани от АНА-МПА, предаде БТА.

Синдикатът на автомобилистите е провел срещи в министерството на транспорта, на които е посочил, че след две години ограничения заради пандемията, увеличаване на цените на горивата и удвояване на разходите за поддръжка на превозните средства вече не може да издържи. Според информация на вчерашната среща със заместник-министъра Михалис Пападопулос е постигнато споразумение за цените.

Новите тарифи не са оповестени все още официално и се очакват в близките дни. Според новия ценоразпис обаче, който обяви синдикатът в социалните медии, цените на такситата в Гърция ще бъдат както следва:

Начална такса: 1,80 евро (при 1,19 евро досега)

Редовна тарифа: 0,90 евро на километър (при 0,68 евро досега)

Нощна тарифа: 1,25 евро на км (от 1,19 евро досега)

Минимално плащане: 4 евро (от 3,16 досега)

Тарифа за престой (максимум до 20 мин): 15 евро (от 10,85 евро досега)

Цена за курса между летището в Атина и центъра на града: 40 евро (от 35 евро досега)

Цена за курса между летището в Атина и центъра на града по нощна тарифа (между полунощ и 5 ч. сутринта): 55 евро (от 48 евро досега)

От синдиката на автомобилистите казват още, че това увеличение е само началото.

 

 

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.