Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Правителството повиши субсидията на Българския Червен кръст с половин милион лева. Решение бе взето на редовното заседание на Министерския съвет.

Увеличението идва заради мисията на Червения кръст да подпомага държавата в случай на бедствия, пандемии и други кризисни ситуации. Чрез това се осигуряват финансови възможности, благодарение на които организацията да осъществява дейността си в условията на усложнена епидемична обстановка.

Председателят на БЧК Христо Григоров изрази своята признателност за отпуснатите допълнителни средства. Той увери, че организацията ще продължи да изпълнява своята мисия и ще оказва подкрепа на хората в нужда.

Припомняме Ви, че БЧК разкри първия у нас Контактен център за подкрепа в Пловдив, където 13 психолози консултират нуждаещи се.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] Информация за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК