Не бъдете безразлични! Споделете новината:

„Турция е готова да организира среща между президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Володимир Зеленски“, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от турските медии и световните агенции, предаде БТА.

„Решен съм да организирам среща и с Путин, и със Зеленски“, подчерта Ердоган, който говори пред журналисти след посещението си в Узбекистан.

Държавният глава уточни, че иска да поговори с всеки от двамата, за да може да се обсъди възможната организация на среща по между им колкото е възможно по-скоро. Ердоган изтъкна, че Турция може да стане една от страните гарантки за сигурността в Украйна, но детайлите за това трябва да бъдат обмислени сериозно.

„По отношение за гарантирането на сигурността в Украйна ние бихме могли да станем една от страните, гарантиращи за сигурността, по принцип сме готови за това, посочи Ердоган, като уточни, че Киев е предложил на няколко страни да станат страни гарантки за сигурността, сред които Турция.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК