Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Какво по-хубаво от това в страната ни, белязана от рекорден демографски срив, да се раждат бебета. А още по-хубаво е когато се родят цели три бебета накуп!

Шансът да се родят еднояйчни тризнаци, заченати по естествен път, е наистина малък – 1 към 100 000. Ето защо дори не можем да си представим удивлението на мама Бетина и татко Радослав, когато разбрали, че ще стават родители на тризнаци!

Младото семейство вече има едно момче и очаквало второ дете, но съдбата им била подготвила голяма изненада – цели три момиченца, с които семейството им вече става шестчленно.

„Лекарката се загледа продължително в монитора, каза „Те са две… Чакай, чакай! Те са три!“ – споделя емоционалния момент от видеозона щастливата майка Бетина.

Тя си е представяла, че ще бъде многодетна майка, но и през ум не й е минало, че ще някога ще има тризнаци.

Госпожиците носят имената Мария, Тея и Андрея. Баткото пък се казва Никола и е на 4 години.

Раждането на тризнаци е изключително рядко събитие, но и крие своите рискове. Четирима лекари посъветвали двойката да прекратят бременността, заради рисковете, които крие. Те не давали добри шансове нито за бебетата, нито за майката.

Но в един от кабинетите посрещнали новината за заченатите тризнаци като щастлива поличба, а не като повод за притеснение. „Това е нещо, което се случва с честота по-малко от 1 на 100 хиляди пъти. Имат обща плацента и всяко едно от тризначетата споделя тази плацента“, разяснява доцент Чавеева от въпросния кабинет. „Не знам кога ще бъде следващият ми случай с тризнаци“. усмихва се тя.

Медицинският специалист също признава, че подобна бременност е високорискова: „Те са като скачени съдове. Загубата само на едно бебе води до мигновената смърт на другите“.

Бременността е била съпътствана с редица трудности, но в крайна сметка момиченцата се раждат благополучно в края на март в „Шейново“.

„Всички сме гледали филми за недоносени деца и как всъщност те са най-големите бойци, но аз го видях от първия ред. Тези деца ни показват как се бориш за живота си“, казва гордият татко Радослав.

Младото семейство би искало държавата да помага повече на недоносените бебета у нас, но засега по-голямата помощ, която получават, идва от обикновените хора. Бетина и Радослав с благодарност разкриват, че много познати и непознати са им оказали голяма финансова и морална подкрепа.

Пожелаваме им безкрайно щастие!