Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Отново е имало взривове в „Зелената зона“ в Багдад, столицата на Ирак, близо до американското посолство, съобщава Al-Hadas, цитирана от световните осведомителни агенции. В този район се помещават също така правителствените сгради и другите чуждестранни мисии.

Според информацията, три ракети са избухнали близо до посолството на САЩ. Както съобщава „Ройтерс“, ракетите са били тип „Катюша“ и са били изстреляни от област Зафарания извън Багдад.

Гражданите са чули сирените на въздушната тревога. В момента все още няма информация за пострадали и нанесени щети при инцидента.

Три ракети паднаха в Зелената зона в Багдад, близо до посолството на САЩ, предава и АФП, като се позовава на източници от службите за сигурност. Няма данни за жертви.

От края на октомври бяха изстреляни десетки ракети по американски военни обекти и дипломати в Ирак. Никой не пое отговорност за тях, но според Вашингтон, зад атаките стои Иран.

В мрежата се появи видеоклип от началото на ракетната атака тази вечер, на който можете да чуете сигналите на въздушната тревога.

За още ни последвайте в Гугъл Новини, като кликнете върху този текст! Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.