Не бъдете безразлични! Споделете новината:

„Затова се налага те да бъдат перфектни“, написа лидерът на ИТН във Facebook.

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов коментира казуса с Петър Илиев, за когото Етичната комисия към Софийския университет установи, че е плагиатствал. Според експертите части от книгата на Илиев са взаимствани от дисертация на доц. Наталия Киселова.

„Петър Илиев беше едно от предложенията на „Има такъв народ“ за министри, ако въобще се беше стигнало до възможността „Има такъв народ“ да реализира правителство. Това беше отдавна. Оттогава се случиха много неща. Правителство на „Има такъв народ“ не беше съставено, а сега идват нови избори. Дали Петър Илиев е плагиатствал ли не – ние не можем да знаем, защото нито сме специалисти, нито сме отговорни за нещо подобно, а и това е казус, който, ако въобще се е случил, е бил много отдавна, много преди да съществува „Има такъв народ“. Петър Илиев не е бил във властта, не е отговарял за магистрали, за пари, и за каквото и да било, свързано с власт“, написа Трифонов в профила си във Facebook.

И заключи: „Ние разбираме, че огромният интерес към него всъщност е интерес към нас, към нашите решения и нашите действия, но единственото, което можем да кажем по въпроса, е: Ти, който симпатизираш, участваш или ще симпатизираш и ще участваш в „Има такъв народ“, ти, приятелю, приятелко, с теб може да се случи това, което се случи с Петър Илиев. Затова се налага да бъдеш перфектен“.